hero ادارة المنتدي
عدد الرسائل : 331 تاريخ التسجيل : 13/06/2007
| موضوع: كل عام وأنتم بخير قبل الزحمه ..... الأربعاء ديسمبر 12, 2007 6:30 pm | |
|
فيييييييييييييين المواااااااااااااااااااااااضيع فييييييين النشااااااااااااااااااط فيييين الاكل شكلكم بطلتواااااااا قصدى احترفتوااااااااااا ولا مش لاقين ضحايا تجربوا عليهم خليكوا صارحين الفرصه اهى جت والضحايا كتيييييييييييييير وهنيالك يافاعل الخير والثواب واكله بسيطه تجيب بلاوى كتييييييييييره نخش فى الموضوع
سلامى على كل الموجودين كل عام وأنتم بخير بمناسبة قرب حلول عيد الأضحى المبارك أقدم لكم أحلى الطرق لطهي اللحوم....كل عام وأنتم بخير
الريش البتلو بالخضروات
المكونات الأساسية ريش بتلو، بسله، بطاطس، جزر، بهارات وقت التحضير 15 دقيقة وقت الطهى 1 ساعة, 30 دقائق الكمية تكفى 4 اشخاص المقادير : 1 كجم لحم بتلو ,ريش أو ريش ضأن 1 بصلة ,كبيره شرائح 1 حبة فلفل اخضر ,صغيره مفرومه 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 2/1 كوب بسلة 2 حبة جزر 3 حبة بطاطس 1 حزمة روزماري 1 ملعقة كبيرة خلطة توابل للفراخ فاين فودز كنور ملح و فلفل طريقة الطهى: تقطع أوراق الروزمارى. يمزج الفلفل الأخضر، عصير الليمون، خلطة اللحم،الروزمارى، الملح و الفلفل فى وعاء. يدهن الريش بهذا المزيج جيدا. تضاف شرائح البصل فى صينيه للفرن. ترص ريش اللحم و يصب بقية المزيج فوقه. توضع الصينيه فوق نار متوسطه و تترك حتى يخرج اللحم الماء الموجود داخله و يمتصه(حوالى 2/1 ساعه). يضاف 3/2 كوب ماء مغلى، تخفض النار، تغطى الصينيه و يترك لمدة ساعه فى حالة البتلو و ساعتين فى حالة الضأن حتى ينضج اللحم. تسلق البسله فى ماء فى هذه الأثناء حتى تصبح نصف سواء. يقطع الجزر و البطاطس الى قطع كبيره. يضاف الى اللحم بعد ساعه من مدة الطهى. يقدم مع الأرز البيض أو الأصفر.
اللحم البتلو بالليمون و الفلفل
المكونات الأساسية : اسكالوب بتلو، كريمة لباني، ليمون، روزمارى، فلفل اسود وقت التحضير 10 دقيقة وقت الطهى 25 دقيقة الكمية تكفى 4 اشخاص المقادير: 8 شرائح ,اسكالوب بتلو 1 كوب ,دوبل كريم 1 ملعقة كبيرة كريستال زيت عباد الشمس 1 ملعقة صغيرة قشر ليمون ,مبشوره 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 1 ملعقة كبيرة روزماري , 2/1 1 ملعقة كبيرة فلفل اسود ,مطحون خفيف ملح طريقة الطهى : 1. يسخن الزيت فى طاسه كبيره او صينيه. تحمر شرائح البتلو حتى تتحول الى اللون البنى. برفع من الطاسه و تترك جانبا. 2. تضاف الكريمة اللباني فى نفس الطاسه ثم يضاف قشر و عصير الليمون و الروزمارى، الملح و الفلفل. و يقلب الخليط جيدا. 3. يترك ليغلى. تخفض الحراره و تترك لتطهى لمدة 5 دقائق ثم تغلق النار. و يضاف قليل من الماء اذا كان الصوص ثقيلا. تقدم فورا.
اللحم المشوي مع سلطة الفلفل
المكونات الأساسية بيف ستيك، طماطم، فلفل ملون، كسبرة وقت التحضير 20 دقيقة وقت الطهى 20 دقيقة الكمية تكفى 4 اشخاص المقادير : 4 شرائح لحم , ستيك 1 عبوة خلطة توابل للحوم فاين فودز كنور 1 حبة فلفل اخضر , مكعبات 1 حبة فلفل احمر ,مكعبات 1 حبة طماطم ,كبيرة مقشرة و منزوعة البذور مقطعة مكعبات 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 1 ملعقة كبيرة كسبرة , خضراء مفرومة 1 ملعقة صغيرة كمون , مطحون 2 فص ثوم , مفروم طريقة الطهى: 1. يتبل اللحم بخلطة التوابل و يترك لمدة ساعة . يشوى في الفرن أو علي الشواية حتى ينضج و يصبح بنى اللون. 2. تمزج جميع المكونات الأخرى جيدا في وعاء متوسط. يصب هذا الخليط على اللحم عند التقديم.
داوود باشا المكونات الأساسية لحم مفروم،صلصة طماطم وقت التحضير 30 دقيقة وقت الطهى 50 دقيقة الكمية تكفى 5 اشخاص المقادير : 2/1 كجم لحم مفروم 1 حبة بصلة ,متوسطة مبشورة 1 حبة بصلة ,صغيرة مفرومة ناعم 4-5 حبات طماطم ,متوسطة ناضجة 1 ملعقة كبيرة معجون طماطم فاين فودز كنور 2/1-4/3 كوب كريستال زيت عباد الشمس رشة بهارات رشة قرفة ملح و فلفل طريقة الطهى: 1. يخلط جيدا البصل المبشور مع الملح والفلفل واليهارات والقرفة ثم يخلط جيدا مع اللحم المفروم باستخدام اليدين. يشكل اللحم على شكل كرات فى حجم كرة البنج بونج. 2. فى طاسة متوسطة لا تلصق تسخن 4 ملاعق زيت على نار متوسطة. تحمر الكفتة فى الزيت من جميع الجوانب لمدة 3-4 دقائق ثم ترفع من على النار وتوضع جانبا. 3. تضرب الطماطم فى الخلاط مع 4/1 كوب ماء. يذاب معجون الطماطم فى كوب ماء . 4. فى إناء صغير يسخن 4/1 كوب زيت على نار متوسطة. يضاف البصل المفروم ويقلب بإستمرار حتى يصح ذهبى اللون . 5. تضاف الطماطم و معجون الطامطم والملح والفلفل. تخفض النار و تترك لمدة 15- 20 دقيقة. تضاف الكفتة وتترك لتنضج لمدة 15- 20 دقيقة . 6. تسخن ملعقتين زيت فى طاسة صغيرة على نار متوسطة. يضاف الثوم و يقلب حتى يصبح لونه ذهبي فاتح. يسكب الثوم بالزيت فورا في إناء الكفتة. تقدم فورا. يمكن نثر نعناع أخضر جاف على السطح عند التقديم.
كفتة الأرز
المكونات الأساسية لحم مفروم،أرز،صلصة طماطم وقت التحضير 30 دقيقة وقت الطهى 40 دقيقة الكمية تكفى 4 اشخاص المقادير: 2/1 كجم لحم مفروم 2 حبة بصلة ,متوسطة مبشورة 1 كوب ارز 3/2 كوب بقدونس ,مفروم ناعم 3/1 كوب كريستال زيت عباد الشمس 2-3 حبات طماطم ,كبيرة ناضجة 2 ملعقة كبيرة معجون طماطم فاين فودز كنور ملح و فلفل طريقة الطهى: 1. ينقع الأرز في الماء لمدة ساعة إلى ساعة ونصف. يصفى الأرز ويترك ليجف على فوطة أو طبق مسطح. 2. يضرب الأرز في الكبة أو مفرمة اللحم. يضاف اللحم المفروم والبقدونس ونصف كمية البصل و تضرب جميعها حتى تختلط جيدا. 3. تعجن المقادير مرة أخرى باليد ثم تشكل على شكل أصابع صغيرة أو كور(حسب الرغبة) ثم تحمر في الزيت حتى يصبح لونها بنى مع مراعاة عدم التحمير الزائد. 4. تخلط الطماطم في الخلاط مع 4/1 كوب ماء . يسخن ما تبقى من زيت في إناء متوسط على نار متوسطة ثم يضاف ما تبقى من البصل ويقلب حتى يصفر . يضاف الطماطم المعصورة ومعجون الطماطم و4/3 كوب ماء وملح وفلفل وتترك لتغلى. 5. تضاف الكفتة وتخفض النار ويغطى الإناء وتترك لمدة 25-30 دقيقة. يمكن إضافة المزيد من الماء اذا لزم. تقدم فورا
الروست بيف المكونات الأساسية روست بيف،جزر،بطاطس وقت التحضير 20 دقيقة وقت الطهى 3 ساعة, 0 دقائق الكمية تكفى 8 اشخاص المقادير : 2/1 1 كجم روست بيف ,عرق رستو 5 فص ثوم ,مقطع إلى نصفين بالطول 2 حبة جزر ,متوسطة مقطعة بأي شكل 2 حبة جزر ,صغيرة مبشورة (حسب الرغبة) 1 حبة بصلة , كبيرة مفرومة 2 حبة بطاطس ,متوسطة مقطع مكعبات 1 كوب بسلة 3 ملعقة كبيرة زيت ذرة كريستال ,او سمن 4/1 ملعقة صغيرة قرفة رشة جوزة الطيب 2/1 ملعقة صغيرة بهارات ملح و فلفل كريستال زيت عباد الشمس طريقة الطهى: 1. يربط عرق اللحم بخيط سميك حوله. باستخدام طرف سكين ، تغرس أنصاف الثوم في عشر مواضع مختلفة على عرق اللحم. يتبل اللحم بالفلفل و البهارات و جوزة الطيب. 2. يذاب السمن أو الزيت في صينية معدنية مستطيلة على نار عالية . يضاف البصل والجزر المبشور و يحمر حتى يصبح لونه ذهبي. 3. يضاف عرق اللحم ويحمر على جميع الجوانب . تضاف كمية من الماء المغلى ليغطى اللحم ويترك ليغلى لمدة 3 - 5 دقائق. 4. يسخن الفرن إلى درجة عالية لمدة عشر دقائق ثم تخفض الحرارة إلى 170 مئوية . تغطى الصينية بورق الألومنيوم وتوضع فى الفرن لمدة ساعتين إلى ثلاث ساعات حتى ينضج اللحم تماما مع اضافة الماء كلما لزم. بعد حوالي ساعتين يضاف الملح ويضبطا الطعم . يرفع اللحم من الصين 5. أثناء طهي اللحم، يحمر البطاطس في الزيت تحميرا خفيفا . تسلق البسلة والجزر نصف سلق ثم تضاف مع القرفة الىالصلصة المتبقية بالصينية وتترك تغلى لمدة 3-5 دقائق فوق نار متوسطة. 6. يفك الخيط من على اللحم ويقطع إلى شرائح رفيعة بسكين حاد جدا. ترص الشرائح على جانب طبق تقديم مسطح ثم توضع الخضراوات على جانب الطبق الآخر. تصب الصلصة فوق شرائح اللحم و الخضراوات. ملحوظة:مدة طهى اللحم تختلف حسب نوع وقطعية اللحم.لمعرفة إذا كان اللحم قد نضج تغرس طرف سكين داخل العرق إذا غرست السكين بسهولة فقد نضج اللحم.
الفخدة الضانى شاويش
المقادير : فخدة ضانى كاملة مسلوقة بصلتان حلقات - 5 فصوص توم مدقوق ملح و فلفل - كمون و خل - نص كيلو بطاطس نص كيلو جزر - ربع كيلو فاصوليا - ربع كيلو بسلة - ملعقة سمن ورق لورا - عودان كرفس كوب عصير طماطم
الطريقة 1- يشوح البصل و الثوم و ورق اللورا و الكرفس معا فى السمن فى صينية كبيرة . 2- تقطع الخضروات مكعبات و نضعها فى الصينية و نضيف عليها البسلة و الفاصوليا و نضع الملح و الفلفل و الكمون و الخل و يقلب الجميع جيدا فوق النارو نظل نقلب حتى يذبل الخضار و ينشف ماؤه . 3- تقطع الفخدة الى قطع متوسطة ثم توضع فوق الخضروات و يصب فوقها كوب عصير الطماطم و تدخل الفرن لمدة ساعة تقريبا و يكون متوسط الحرارة او حتى يحمر وجهها . طعمها رائع جدا جدا و بالهنا و الشفا ملحوظة : عند عصر الطماطم يفضل ان تسقط داخلها مكعب ماجى لمذاق احلى
وبالهناااااااااااااااااااااا والشفاااااااااااااااااااااااا
| |
|
marwaabdelftah ادارة المنتدي
عدد الرسائل : 542 العمر : 39 Localisation : cairo تاريخ التسجيل : 13/06/2007
| |
hero ادارة المنتدي
عدد الرسائل : 331 تاريخ التسجيل : 13/06/2007
| موضوع: رد: كل عام وأنتم بخير قبل الزحمه ..... الأربعاء ديسمبر 12, 2007 10:47 pm | |
| | |
|
eng_ossama عضو مشارك
عدد الرسائل : 484 العمر : 39 Localisation : Egypt تاريخ التسجيل : 14/06/2007
| موضوع: رد: كل عام وأنتم بخير قبل الزحمه ..... الأربعاء ديسمبر 12, 2007 11:07 pm | |
| أنا طبعا مليش في الطهي ولا حتي الأكل بس انا داخل أهني أولا بالعيد وثانيا أعلق علي صورة الخروف اللي انت حاططها يامحمد بجد شديدة قوي....ومليش دعوة....انا عاوز من ده | |
|
marwa zaki ادارة المنتدي
عدد الرسائل : 441 العمر : 39 تاريخ التسجيل : 16/06/2007
| موضوع: رد: كل عام وأنتم بخير قبل الزحمه ..... الخميس ديسمبر 13, 2007 12:31 am | |
| بجد يا محمد كنا مفتقدينك انت كنت عامل احلى شغل وبعدين ايه ده كله انا عايزاك تبعت كتير عشان انا ناويه والنيه لله احجز مستشفى من دلوقتى للضحايا اصحاب المعده التعبانه يعنى مش هكون انا سبب صريح انما هما من كتر ما مش هيبقو جربو اكل بالطعامه والحلاوه والجوده ديه اكيد هيتعبو منى والله المستعان وبجد مستنيين منك الكثير والكثير اما بقى بالنسبه لصوره الخروف فهى جميله جدا وكل سنه والأمه الأسلاميه بألف صحه وسلامه | |
|
rosha ahmed ادارة المنتدي
عدد الرسائل : 361 تاريخ التسجيل : 18/06/2007
| موضوع: رد: كل عام وأنتم بخير قبل الزحمه ..... الخميس ديسمبر 13, 2007 1:19 am | |
| كل سنه وكل النناااااااااااااااااااااااااااس حبيبنا واخواتنا واصحابنا بخييييييييييييييييييير وسلااااااااااااااااام يااااااااااااااااااااااااااارب وكلو كويس فى العييييييد | |
|
احمد صلاح ادارة المنتدي
عدد الرسائل : 488 تاريخ التسجيل : 13/06/2007
| موضوع: رد: كل عام وأنتم بخير قبل الزحمه ..... الخميس ديسمبر 20, 2007 11:17 am | |
| كل سنة وانتو طيبين اية ياعم محمد هو انا كل اما اخش الاقي اكل كلام كلام انا عاوز مرة كدا اخش الاقي اكل بجد يكون في طبق كدا وشوية عصير بعد الاكل وعاااااااااااوز اغسل ايدي ههههههههههههههههههه
وشكرا احمد صلاح الدين | |
|